Menu

 

Sałatki w naszym lokalu

 

Nasze przystawki to początek smakowitej uczty.

Rozmaryn, oliwa extravergine, sól morska
Duża, ciepła grzanka zapieczona w piecu z czosnkiem, oliwa extra vergine, bazylia, pomidor cherry, sól, mozzarella rwana na wierzchu.
Duża, ciepła grzanka zapieczona w piecu z mozzarellą, kiełbasa Salsiccia, pomidor cherry, rozmaryn.

Polędwica wołowa 100 gr, kapary, pomidor cherry, rukola, oliwa extra vergine, podawane ze świeżo wypieczonym Grissini

Focaccia, szynka parmeńska, salami Napoli, Salami Spianata Picante, ser Parmezan, ser Gorgonzola, ser wędzony, kwiat kaparu, oliwki w oliwie ekstra vergine, cebulka borettane, rukola, pomidor cheery
Paluchy wypiekane na miejscu z oliwą extra vergine i solą morską
Frytki 200g , z sosem śmietanowym z czarną truflą, posypane Parmigiano Reggiano

 

 

 

 

   
 
Do wyboru penne lub gnocchi.
 

Grillowana pierś z kurczaka lub domowe stripsy z kurczaka do wyboru z:

  • Gnocchi
  • frytki z batata
  • Frytki klasyczne
Rosół z kury podawany tortellini nadziewanym mięsem
(serwujemy w piątek od 14:00, sobota, niedziela)
Bulion drobiowy, mleczko kokosowe, kurczak, pasta ze skorupiaków, pieczarki, sos pomidorowy, liście kafiru, czosnek, imbir, sos rybny, cukier, sól, olejek chilli, limonka
Pomidory Pelati, Guanciale (włoski peklowany boczek), salami Napoli, cebula, papryka, marchewka.

 

 

Sałatki w naszym lokalu

 

Świeża sałata, aromatyczne dodatki, chrupiące nasiona, a wszystko otulone w ręcznie robionym sosie balsamicznym.

Rzymska sałata, rukola, pomidorki cherry, grillowany kozi ser, orzechy włoskie, sos vinegrette, krem z octu balsamicznego, świeżo wypieczone pieczywo Grissini.
Rzymska sałata, rukola, krewetki smażone na białym winie i czosnku, pomidorki cherry, sos vinegrette, świeżo wypieczone pieczywo Grissini.

Rzymska sałata, rukola, grillowany kurczak, grillowany boczek, jajko, pomidorki cherry, Parmigiano Reggiano

Sos do wybory :

vinegrette

majonezowy z anchois

 

Rosbeef souse vide 200-220 gr zgrillowany i pocięty w pasy, czosnek, rozmaryn, oliwie ekstra vergine, plastry Garana Padano, pomidor cherry, podawana z pieczoną papryką w oliwie ekstra vergine z miętą

Pieczony filet z kurczaka (200 gr), gnocchi, grzyby leśne i pieczarki, grzyb shitake, śmietana, białe wino, estragon, miód, szpinak baby, cebula biała

Polędwica wołowa (200 gr), Gorgonzola, śmietana, sałatka z rukoli, pomidorków cheery i sosu vinegrette, pieczona papryka w oliwie ekstra vergine z miętą ,podawana do wyboru z:

Gnocchi

Frytki zakręcone w przyprawach

Frytki z batata

Frytki klasyczne

Polędwica wołowa (200 gr) , pieprz zielony, musztarda, śmietana, sałatka z rukoli, pomidorków cheery i sosu vinegrette, pieczona papryka w oliwie ekstra vergine z miętą, podawane do wyboru z: Gnocchi

Frytki zakręcone w przyprawach

Frytki z batata

Frytki klasyczne

 

Filet ze świeżej dorady (250-300 gr), oliwie ekstra vergine, białe wino, cytryna, pietruszka, szparagi, ostra pikantna marchewka marynowana, podawana do wyboru z:

Frytki zakręcone w przyprawach

Frytki z batata

Frytki klasyczne

Cała Dorada (400-500 gr), natka pietruszki, czosnek, cytryna, sałatka z rukoli, pomidorków cheery i sosu vinegrette, pikantna marchewka marynowana, podawana do wyboru z:

Frytki zakręcone w przyprawach

Frytki z batata

Frytki klasyczne

 

Macka z ośmiornicy (100 gr) , kiełbasa mielona Nduja, oliwa ekstra vergine, czosnek, pomidor cheery, podawana z pieczoną papryką w oliwie ekstra vergine z miętą oraz zakręconymi frytkami w przyprawach

Stek z kalmara (200 gr), vongole, mule, pieczona papryka w oliwie ekstra vergine z miętą, warzywa, peperoncino, czosnek, masło, białe wino, wywar z ostryg, pomidor cherry, natka pietruszki, cytryna, rukola, , świeżo wypieczone pieczywo Grissini.

Mule , białe wino, masło, czosnek, peperoncino, pomidor cherry, natka pietruszki, oliwa extra vergine,wieżo wypieczone bułeczki Grissini.

Mule, ser Gorgonzola, wino białe, śmietana, masło, cebula, czosnek, pomidor cherry, peperoncino, oliwa extra vergine, natka pietruszki, świeżo wypieczone bułeczki Grissini

Krewetki (8 szt.) w sosie winnym, czosnek, pomidorki cherry, peproncini, podawane z naszym pieczywem Grissini.

Duże argentyńskie krewetki z grilla 5 szt., sałatka z pomidorów cheery i rukoli z vinegrette, pesto bazyliowe, podawana do wyboru z: Frytki zakręcone w przyprawach Frytki klasyczne Frytki z batata

Krewetki, mule, vongole, stek z kalmara, filet ze świeżej dorady, wino białe, masło, czosnek, peperoncino, natka pietruszki, pomidor cherry, cytryna, świeżo wypieczone pieczywo Grissini.

 

 

 

 

 

 

pizza w naszym lokalu

 

Mili Goście - od 11/2022 prezentujemy Wan nowe Pizze !
Nowe ciasto o 48 h okresie leżakowania - chrupiące, aromatyczne i lekkostrawne.
Wysokiej jakości Mozzarella oraz nowe oryginalne włoskie dodatki

Sos z pomidorów Pelati, czosnek, anchois, oliwki czarne w oleju, oliwa ekstar virgin, oregano.
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella Fior di Latte, bazylia, oliwa extra virgin
Sos z pomidorów Pelati, Prosciutto Cotto (włoska szynka gotowana),Mozzarella Fior di Latte
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella Fior di Latte, Salami Napoli, oliwa extra virgin.
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella Fior di Latte, speck (włoska szynka wędzona), pomidory suszone, oliwki w oliwie, Mozzarella rwana na zimno, rukola, oliwa ekstra vergine
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella Fior di Latte, Prosciutto Cotto (włoska szynka gotowana), pieczarki, oliwa extra virgin, oregano.
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella, pieczarki, oliwki w oliwie, karczochy w oliwie, Prosciutto Cotto (włoska szynka gotowana)
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella Fior di Latte, ośmiornica, kalmar, oliwki w oliwie, pomidor suszony, oliwa ekstra vergine
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella Fior di Latte, Salami Spianata Picante, papryka jalapeno
Mozzarella, gruszka marynowana w winie, Gorgonzola, cebula karmelizowana, orzech włoski
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella, karczochy w oliwie, polędwiczka z kurczaka, pomidor suszony, rukola.
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella, salsiccia (włoska kiełbasa), oliwki w oliwie, Friarielli (marynowane liście brokuła), Pecorino Romano (owczy ser twardy).
Sos z pomidorów Pelati, Guanaciale (włoski peklowany boczek), Pecorino Romano (owczy ser twardy), oliwa extra virgin
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella Fior di Latte, bakłażan, Nduja (pikantna włoska kiełbasa) papryczka peperoncino , Parmigiano Reggiano (twardy ser z mleka krowiego), oscypek, bazylia, pomidor cherry, , oliwa extra virgin.

 

Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella Fior di Latte, krewetki, mule. anchois, czosnek, oliwa extra virgin, pomidor cherry, rukola
Mozzarella Fior di Latte, ser kozi, gruszka, orzech włoskie, krem z octu balsamicznego, pomidor cherry
Guanaciale (włoski peklowany boczek) , jajko z Pecorino Roman, pieprz świeżo mielony, Pecorino Romano (owczy ser twardy)
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella Fior di Latte, ananas, Prosciutto Cotto (włoska szynka gotowana), oregano
Mozzarella Fior di Latte, Gorgonzola (ser pleśniowy), szpinak, czosnek, pistacja kruszona
Mozzarella, grzyby kurki, polędwiczka z kurczaka, pomidor cherry, oliwa extra
vergine czosnkowa, pesto bazyliowe, Pecorino Romano (owczy ser twardy).
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella, papryka pieczona w oliwie z miętą, bakłażan,
Friarielli (marynowane liście brokuła), rukola, pesto bazyliowe.
Pieróg z ciasta do pizzy, mozzarella, Prosciutto Cotto (włoska szynka gotowana),
pomidor cherry, bazylia, oliwa extra vergine, sól morska.
Mozzarella Fior di Latte, Gorgonzola (ser pleśniowy) Parmigiano Reggiano (twardy
ser z mleka krowiego), Taleggio (dojrzewający ser z mleka krowiego)
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella Fior di Latte, tuńczyk w oleju, cebula czerwona, oliwki czarne w oleju, oregano
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella Fior di Latte , łosoś świeży, kapary w soli, pomidor cherry, rukola
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella Fior di Latte, Prosciutto di Parma (szynka dojrzewająca), Mozzarella rwana na zimno, oliwy extra virgine, pomidor cherry, rukola.
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella Fior di Latte, , Prosciutto Cotto (włoska szynka gotowana), pomidory suszone, cebula, rukola.
Sos z pomidorów Pelati, Mozzarella Fior di Latte, Pancetta (włoski boczek dojrzewający), pieczarki, oliwa extra virgin, Parmigiano Reggiano (twardy ser z mleka krowiego).

 

Sos pomidorowy , sos czosnkowy , oliwa extra virgin
Mozzarella , Parmigiano Reggiano , ser kozi , Gorgonzola, Taleggio, ser Pecorino Romano
Prosciutto Cotto 7 zł, Salami Napoli 7 zł, Pancetta 7 zł, Spianata Picante 7 zł, Guanciale 7 zł, tuńczyk 10 zł, Nduja z oliwą 8 zł, szynka parmeńska 10 zł, krewetki11 zł, mule 8 zł
Rukola 6 zł, cebula 4 zł, ananas 6 zł, pieczarki 6 zł, pomidory suszone 6zł , czarne oliwki w oliwie 6 zł, papryka jalapeno 4 zł, czosnek 4 zł, bakłażan 5 zł, pomidor cherry 4 zł. grzyby leśne w oleju 11 zł .

 

pizza

Spaghetti, czosnek, natka pietruszki, peperoncino, oliwa extra vergine
Spaghetti, Pecorino Romano DOP (owczy ser twardy), świeżo mielony pieprz, oliwa extra vergine
Spaghetti, Guanciale (włoski peklowany boczek), Pecorino Romano DOP (owczy ser twardy), żółtko jajka, świeżo mielony pieprz.
Spaghetti, pesto ze świeżej bazylii z orzeszkami pinii, pomidor cherry, Pecorino Romano DOP (owczy ser twardy), Mozzarella, oliwie ekstra vergine.
Spaghetti, świeże pomidory cherry, sos pomidorowy, oliwie ekstra vergine, czosnek, bazylia świeża, Parmigiano Reggiano DOP (twardy ser z mleka krowiego), Pesto bazyliowe.
Tagliatelle, sos boloński na mięsie wołowym z sosem pomidorowym , warzywami i białym winem.
Tagliatelle, łosoś, śmietana, cebula, brandy, oliwa extra vergine, natka pietruszki, skórka cytryny, pomidor cherry.
Tagliatelle, polędwica wołowa, grzyby boczniaki, pomidory suszone, białe wino, Parmigiano Reggiano DOP (twardy ser z mleka krowiego), natka pietruszki, oliwie ekstra vergine, rukola, chips z , Parmigiano Reggiano
Tagliatelle, kiełbasa Salsicia, grzyby kurki, śmietana, czosnek, rozmaryn, oliwie ekstra vergine, peperoncino, natka pietruszki, pomidor cherry, Parmigiano Reggiano DOP (twardy ser z mleka krowiego).
Tagliatelle z atramentem z mątwy, krewetki, mule, vongole, kalmary,
czosnek, peperoncino, pomidor cherry, białe wino, natka pietruszki.
Gnocchi nadziewane kozim serem i truflami, śmietana, Parmigiano Reggiano DOP (twardy ser z mleka krowiego), natka pietruszki, pomidor cherry, masło truflowe.
Gnocchi, Guanciale (włoski peklowany boczek), Friarielli (młode liście brokuła, pomidor cherry, Pecorino Romano DOP (owczy ser twardy),
Ravioli nadziewane serem ricotta i szpinakiem , szparagi, cebula, oliwie ekstra vergine, migdały, pomidor cherry, Parmigiano Reggiano DOP (twardy ser z mleka krowiego).
Tradycyjna Lasagna z mięsem wołowym, Mozzarella, Parmigiano Reggiano DOP (twardy ser z mleka krowiego), sos beszamelowy, sos pomidorowy
Penne, kurki, śmietana, czosnek, natka pietruszki, Parmigiano Reggiano DOP (twardy ser z mleka krowiego), rozmaryn, (na życzenie kurczak + 6 zł)
Makaron Paccheri, sos pomidorowy, Guanciale (włoski peklowany boczek), karczochy w oliwie, Pecorino RomanoDOP (owczy ser twardy), oliwa extra vergine, pieprz świeżo mielony.
Makaron Paccheri, ośmiornica, wino białe, czosnek, pistacje, oliwie ekstra vergine, pomidor cherry, pomidor suszony, peperoncino, rukola.
Gnocchi nadziewane kozim serem i truflami, śmietana, Parmigiano Reggiano DOP (twardy ser z mleka krowiego), natka pietruszki, pomidor cherry, masło truflowe.
Gnocchi nadziewane borowikami , podgrzybek , czosnek, natka pietruszki, Parmigiano Reggiano DOP (twardy ser z mleka krowiego), oliwa extra vergine.
Gnocchi, ośmiornica, kalmar, wino białe, czosnek, pomidory suszone, oliwki w oliwie, pomidorki cheery, rukola, oliwa ekstra vergine
Ravioli nadziewane szpinakiem i ricottą, śmietana, ser Gorgonzola, Pecorino Romano DOP (owczy ser twardy).
Tradycyjna Lasagna z mięsem wołowym, Mozzarella, Parmigiano Reggiano DOP (twardy ser z mleka krowiego), sos beszamelowy, sos pomidorowy.
Penne, kurki, śmietana, czosnek, natka pietruszki, Parmigiano Reggiano DOP(twardy ser z mleka krowiego), rozmaryn, (na życzenie kurczak + 6 zł).
Makaron Paccheri, sos pomidorowy, Guanciale (włoski peklowany boczek), Pecorino RomanoDOP (owczy ser twardy), oliwa extra vergine, pieprz świeżo mielony.

 

 

 

Sałatki w naszym lokalu

 

Poproś obsługę o prezentację naszych deserów wypiekanych na miejscu.

Klasyczne Tiramisu przygotowane na miejscu: savoiardi, Mascarpone, żółtka pasteryzowane, cukier, kawa espresso, Amaretto
Sernik przygotowany na miejscu: serek Philadelphia, jajka, mąka, biała czekolada, cukier, śmietana.
Creme brulee przygotowane na miejscu :śmietanka, żółtka pasteryzowane, cukier.
Deser lodowy z bezą

 

(filtrowana niegazowana/gazowana z miętą i cytrusami)
(filtrowana niegazowana/gazowana z miętą i cytrusami)

(zapytaj kelnera)
(zapytaj kelnera)

 

 

Richmont Herbaty Premium 0,5L

 

Świeżo palona kawa od Julius Meinl

 

Dolej do kawy ulubiony likier BOTTEGA za 7,5 zł

 

 

 

 

Limoncino / prosecco / woda gazowana
Gin / prosecco / likier kwiat bzu / woda gazowana
Aperol / prosecco / woda gazowana
Kraken Rum / limonka / cukier / mięta / woda gazowana
Rum Brugal Anejo / sok ananasowy / syrop grenadina
Bushmills original / vermouth rosso / campari
Bushmills Original / sok cytrynowy / syrop cukrowy / białko / angostura czerwone wino
Bushmills Original / sok cytrynowy / Bottega likier biała czekolada / mus z marakui / shot Prosecco -frizzante
Rum Brugal Anejo / sok cytrynowy / syrop cukrowy / angostura / mięta / procecco -frizzante / w sezonie mus owocowy

Gin Gibson / sok cytrynowy / syrop cukrowy / mus z malin / prosecco - frizzante

Rum Brugal Blanco /mus z mango / sok cytrynowy / syrop popcorn

 

 

 
 
15zł
 (biała czekolada)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Limoncino / prosecco / woda gazowana
Gin / prosecco / likier kwiat bzu / woda gazowana
Aperol / prosecco -frizzante / woda gazowana
JohnieWalker Blonde / sok cytrynowy / syrop cukrowy / mięta
Bushmills Original / sok cytrynowy / syrop cukrowy / białko / angostura, czerwone wino
Bushmills Original / sok cytrynowy / syrop cukrowy / białko / angostura, czerwone wino
Bushmills Original / sok cytrynowy / Bottega likier biała czekolada / mus z marakui / shot Prosecco -frizzante
Gordon’s Gin / frizzante -frizante / sok z limonki, syrop cukrowy
Gin Gibson / sok cytrynowy / syrop cukrowy / mus z malin / prosecco -frizzante
Kraken Rum / limonka / cukier / mięta / woda gazowana
Rum Capitan MorganWhite / sok pomarańczowy / sok z limonki / grenadyna
Rum Brugal Anejo / sok cytrynowy / syrop cukrowy / angostura / mięta / procecco -frizzante / w sezonie mus owocowy
Rum Brugal Blanco /mus z mango / sok cytrynowy / syrop popcorn

 

Odpowiednik Prosecco, szczep Glera. Idealne jako aperitif, sprawdzi się w ciepłe dni.
Zapach gruszki, brzoskwini, jabłek i cytrusów. Pasuje do przekąsek, sałatek, owoców
morza.
Włoska mieszanka białych szczepów endemicznych.Wino polecane na ciepłe dni.
Zapach brzoskwini i białych kwiatów. Dobre do dań z rybami, drobiem oraz
owocami morza i przekąskami.
Szczep Merlot. Bardzo delikatne wino, świetne jako aperitif. Zapach wiśni i śliwek.
Pasuje z lekkimi daniami, aromatycznymi makaronami, wędlinami, drobiem,
sałatkami.

 

Charakteryzuje się słomkowo-żółtym kolorem z zielonymi refleksami. Oferuje
atrakcyjne kwiatowe aromaty z odrobiną jabłka. Końcówka jest długa,
orzeźwiająca z lekkim akcentem migdałowym.

  • Verdeca
  • Idealne do makaronów i owoców morza

Wino, które pomimo swojej delikatności wyróżnia się aromatyczną trwałością
i równowagą w ustach. Smak jest długi, intensywny, z nutami suszonych
owoców, nektarynki i białych kwiatów, przyjemnie harmonijny i elegancki.

  • Pinot Grigio
  • Doskonałe na Aperitif, dobrze komponuje się z wytrawnymi
    przystawkami, pierwszymi daniami, pizzą, rybami i lekkimi daniami
    letnimi

Bogaty i pełny smak doskonale oddaje ciepły klimat Sycylii. Urzeka
harmonijnym zapachem dojrzałych gruszek i bananów. Zbiory ręczne
winogron rozpoczynają się na początku sierpnia. Wino leżakuje w dużych
beczkach dębowych przez miesiąc, po zabutelkowaniu przez kolejne pół roku

  • Chardonnay
  • dobre do ryby, pasty oraz dań z warzywami

Uderza aromatami liści pomidora, szałwii, melona oraz owoców tropikalnych.
Wsmaku aromatyczne i trwałe, z dobrą kwasowością. Idealne na letnie dni.

  • Sauvignon Blanc
  • Harmonizuje z przystawkami z włoskiej szynki oraz owocami morza

 

Wspaniałe połączenie lekkości i świeżości frappato z wyrazistością syrah!
Delikatne aromaty wanilii w tle.Wsmaku intensywne, bogate i bardzo
jedwabiste wino o gładkiej i eleganckiej taninie. Pachnie dojrzałymi czerwonymi
owocami z nutką wanilii oraz pikantnym akcentem w tle.

  • Verdeca
  • Idealne do makaronów i owoców morza

Czerwone, wytrawne wino z jednego z najpopularniejszych szczepów winogron
- Primitivo, wzrosłych w winnicy Terre Carsiche w Apulii. Dominują aromaty
ciemnych owoców takich jak wiśnie czy śliwki. Zbalansowane i miękkie taniny z
delikatną kwasowością

  • Primitivo
  • Polecane do makaronów, serów dojrzewających i lżejszych dań

Zbiory winogron ręczne na początku października. Szczep Gaglioppo jestznany i
uprawiany od czasów starożytnych. Wino świeże lecz mocno zbudowane.
Aromaty wiśniowej konfitury przeplatające się z ziemistą nutą i aromatem
przypraw.Wino pełne, owocowe, z dobrze zbalansowanymi taninami.

  • Gaglioppo
  • Pasuje do czerwonych mięs i długo dojrzewających serów

 

Treviso to wino lekkie z kwiatowym aromatem, dobrze współgra z
owocowym smakiem. Świetne do wznoszenia toastów na aperitif lub po
prostu do sączenia w upalny dzień.

  • Glera
  • W towarzystwie dań rybnych i lekkich, białych mięs poradzi sobie doskonale

Lekko musujące, czerwone wino delikatnie słodkie.Wbukiecie
wyczuwalne są aromaty owocowe, w szczególności śliwkowe oraz
jeżynowe.

  • Lambrusco
  • Dobrze pasuje do serów dojrzewających, Idealnie pasuje do słodyczy i ciast

Delikatne, słodkie, białe wino musujące, które zachwyca świeżym,
wiosennym aromatem. Doskonałe do wznoszenia toastów. Kusi lekkością i
wysublimowaną słodyczą

  • Malvasia di Candia
  • Idealne deserów. Dobrze łączy się również ze skorupiakami i rybami

 

Czerwone wino z charakterem, eleganckie, złożone. Spokojne czerwone wino
zamknięte w butelce, która jest jednocześnie karafką.Wsmaku wyczuwalne
czerwone, dojrzałe owoce. Lekko pikantne i warzywne. Finisz jest długi i
trwały

  • Barbera
  • Idealne połączenie z mięsem i z dojrzałymi serami.

Czerwone wino, które leżakuje 6 miesięcy w dużych beczkach z dębu
slawońskiego i francuskiego. Na podniebieniu wyczuwalne nuty konfitur
owocowych. Bogaty i złożony zapach: wyróżniają się nuty dojrzałych
czerwonych owoców (czarna porzeczka, jagoda i jeżyna) zmieszane z nutami
prażonych przypraw i wanilii.

  • Sangiovese Grosso
  • Idealny do pieczeni duszonych, mięs czerwonych oraz serów
    dojrzewających.

Białe. Najbardziej szanowana apelacja dla Vermentino jest zlokalizowana na
Sardynii. Vermentino di Gallura to jedyna apelacja DOCG na wyspie. Bukiet
kwiatowo-cytrusowy z nutami pigwy. Delikatne, wyczuwalne nuty fiołków,
lawendy i miodu.

  • Vermentino di Gallura
  • Dobrze łączy się z rybą, owocami morza, kurczakiem, daniami z
    makaronu.

 

Drogi Gościu dla grup od 6 osób doliczany jest serwis 10 % wartości rachunku